Spring naar de inhoud

Het Berrefonds roept alle steden en gemeenten op om vanaf Wereldlichtjesdag de Koestervlag een week lang uit te hangen en zo deel te nemen aan de Koesterweek 2022.

Daarnaast bieden we steden en gemeenten een kosteloos pakket aan dat bestaat uit:

  • een herbruikbare neutrale Koestervlag van 100 cm op 150 cm.
  • tien haalbare ideeën voor een mooie invulling van Wereldlichtjesdag.
  • enkele affiches en flyers om te verspreiden bij inwoners zodat ook zij hun ‘hart’ een zichtbaar plekje kunnen geven aan het raam. 
  • kant-en-klaar communicatiemateriaal dat vrij gebruikt mag worden: artikel, interview met het Berrefonds, digitale affiche, slides voor digitale schermen. 
GRATIS pakket voor steden en gemeenten

Waarom zou je als stad of gemeente een vlag hijsen?

Het Berrefonds zorgt vandaag al voor gezinnen die een kind* verliezen in elke stad of gemeente in Vlaanderen en Brussel dankzij de Koesterkoffer die kosteloos wordt aangeboden in elk ziekenhuis met een materniteit en de verschillende politiezones. Verder ondersteunen we ook scholen en bedrijven die geconfronteerd worden met dit verdriet. Ook de Huizen van het Kind staan we te woord met advies.

Door een vlag te hijsen en deel te nemen aan de Koesterweek:

  • toont een stad of gemeente dat ze een hart én aandacht heeft voor al die gezinnen met verdriet. 
  • krijgt de stad toegang tot expertise, inspiratie en concrete tips om beter om te gaan met dit vaak voorkomend verlies. 
  • krijgt de stad tools in handen (zoals de vlag) om beter voorbereid te zijn op de dag die hopelijk nooit komt: een dramatisch ongeluk, een incident op een school, brand, … waar ook een lokale overheid (in de pers) over moet communiceren. 

Hoe bestel ik een vlag?

Heel eenvoudig, je kan een gratis pakket met Koestervlag bestellen via onderstaande link.
Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan contact op via info@berrefonds.be of bel
0470 73 66 70.