Spring naar de inhoud
Home » 2022

2022

Wat een hartverwarmende Koesterweek!

Zaterdagavond 17 december sloten we onze #toonjehart campagne af, het einde van een waanzinnige week! Wat hebben we er met z’n allen een fantastische Koesterweek vol hartjes, liefde en verbinding van gemaakt.
Zeven dagen lang mochten we foto’s en filmpjes ontvangen van gezinnen, handelaars, de 191 steden en gemeenten en de tientallen ziekenhuizen die deelnamen aan de Koesterweek. Van vlaggen die gehesen werden, affiches aan ramen of gevels, hartjespins op truien, sjaals, uniformen, mutsen en tal van prachtige initiatieven op Wereldlichtjesdag.

Ook de politiek deed mee aan #toonjehart en droeg de hartjespin tijdens de plenaire vergaderingen. Op vrijdag werd zelfs een resolutie ingediend in de Senaat om aandacht te vragen voor het verdriet van ouders en hen in de toekomst beter te ondersteunen.
1371 mensen volgden een of meer webinars en er werden maar liefst 1185 Koesterkoekjes versierd tijdens de workshops met de naam van een kindje* dat gemist wordt.

Via mails, berichtjes en babbels tijdens onze live workshops vertelden veel ouders ons hoeveel warmte ze gevoeld hebben bij het zien van al die vlaggen, affiches, pins, … Het deed hen zo veel deugd dat het verdriet en rouw om een kind* dat er niet meer is, uit de taboesfeer werd gehaald. Dat ook steden, gemeenten en ziekenhuizen oog hebben voor hun intense gemis, zeker in aanloop naar de eindejaarsperiode, is voor hen van onschatbare waarde.

We kunnen jullie niet genoeg bedanken voor de ware tsunami van hartjes die jullie verspreid hebben. Merci, merci, merci!

Workshops herbekijken

Lukte het niet om de workshops mee te volgen? Je kunt ze hier herbekijken.