Spring naar de inhoud

Er werd deze week al wat verteld over onze Koesterweek, ook in de krant en op radio en tv. Daar werden wij natuurlijk ongelofelijk blij van!

  • Ochtendshow Nostalgie 11/12: Beluister het interview met Christine hier.

De Koesterweek is stilaan een traditie. In 2020 gaven jullie massaal gehoor aan onze oproep om sjaals te breien en schonken we hartverwarmende pakketten aan gezinnen met verdriet in samenwerking met Veritas. In 2021 zamelden we geknutselde liefde in, samen met AVA en deelden we doosjes vol liefde uit.

Het Berrefonds wil ook dit jaar van de Koesterweek de meest warme week van het jaar maken voor al die gezinnen die een kind* moeten missen. Met onze Koesterweek willen we ouders een stem geven, aandacht vragen voor verdriet en de maatschappij inspireren om samen met ons herinneringen te koesteren aan al die kindjes* in ons hart. Onderaan deze pagina kan je het antwoord vinden op veelgestelde vragen over onze campagne.

We kunnen voor deze editie al rekenen op de warme steun van een aantal partners die we hier graag even in de kijker zetten. We hebben de ambitie om onze Koesterweek de komende jaren alleen nog maar te laten groeien. Dus als jij een idee hebt om vanaf volgend jaar mee in dit hartverwarmende lijstje te staan, dan mag je ons zeker en vast al even mailen!


Wijnegem shoppingcenter

Pop-up Berrefonds webshop en verkoop pins

De Standaard

De affiche om aan je raam te hangen en je hart te tonen komt aan het begin van de Koesterweek in de krant!

Filou & Friends

Pick-up point affiches en verkoop pins

Sportpaleis

Tonen hun hart met promotie voor onze Koesterweek op alle digitale schermen tijdens concerten.

Solidaris

Tonen hun hart met affiches en pins in hun kantoren tijdens de Koesterweek.

Deloitte.

Zijn al heel lang een warme partner voor het Berrefonds en tonen ook nu hun hart in hun kantoren.

Onze Koesterweek start op zondag 11 december, niet toevallig Wereldlichtjesdag. Veel gezinnen vragen op die dag al aandacht voor hun kindje* door om 19.00 uur een kaarsje te branden en hierover bijvoorbeeld op sociale media een bericht te delen. Dat leek ons dus de perfecte dag om ook onze Koesterweek te starten en als maatschappij aandacht te geven voor dit verdriet. Zeker in aanloop van de eindejaarsperiode. Gezinnen die een kind missen verdienen dan echt wat extra warmte.

We hebben de afgelopen maanden alle Vlaamse steden en gemeenten en de ziekenhuizen waar we mee samenwerken gecontacteerd om hen een Koestervlag aan te bieden. Ook verschillende bedrijven tonen tijdens de Koesterweek hun hart en zullen onze vlag laten wapperen.

Maar ook jij kan meedoen! Print vanaf begin december onze affiche en hang ze voor je raam, haal een gedrukte affiche af bij een van onze partners, draag een hartjespin, gebruik onze profielkader op je sociale media of verander de achtergrond van je gsm. Alle kleine hartjes helpen om samen aandacht te vragen voor gezinnen met verdriet. Hier kan je alle details vinden.

Ergens een hartje gespot? Maak gerust een foto of filmpje en deel ze op sociale media met #koesterweek #toonjehart #hetrouwtinjou en vergeet Berrefonds niet te taggen!

Hoewel er de laatste jaren in onze maatschappij veel meer aandacht is gekomen voor rouw en verdriet, hebben we nog een lange weg te gaan. De woorden kind en dood in dezelfde zin blijven een heel groot taboe. Toch is het voor gezinnen heel erg belangrijk dat ze het gevoel hebben dat hun verdriet gezien wordt en dat ze tijd en ruimte krijgen om te rouwen. We hopen dat we met alle hartjes van onze Koesterweek deze gezinnen kunnen dragen en met warmte kunnen omringen in aanloop naar de eindejaarsperiode.

En iedereen kent wel iemand die een kind verloor, dus jouw hart tonen maakt wel degelijk een groot verschil.

Jawel, onze vzw zorgt elk jaar voor zo’n 1500 nieuwe gezinnen die een baby of opgroeiend kind verliezen. Dan doen we in de eerste plaats door het aanbieden van een gratis Koesterkoffer die de toegangspoort vormt tot een heel brede en veelal gratis dienstverlening. De werking van het Berrefonds is bijna uitsluitend afhankelijk van giften. Dus als jij ons kan helpen om mee te zorgen voor de gezinnen van morgen, zou dat heel erg fijn zijn. Hier doe je eenvoudig een gift, die bovendien fiscaal aftrekbaar is vanaf 40 EUR.

Het Berrefonds is de warme vzw die al bijna 15 jaar zorgt voor gezinnen na het verlies van een kind*. We zijn vooral bekend van onze Koesterkoffers die dankzij een warme samenwerking met alle ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel met een materniteit/pediatrie worden geschonken aan gezinnen net na het verlies van een kind. In deze koffer zitten zorgvuldig gekozen en gemaakte materialen om de laatste herinneringen te maken om een leven lang te koesteren. Maar het Berrefonds doet veel meer: warm vrijwilligerswerk, verbindende events, sensibiliserende acties, troostend lotgenotencontact,… Ontdek onze volledige werking op www.berrefonds.be

Ja! Naast onze ambitie om zoveel mogelijk hartjes in het straatbeeld te laten verschijnen, willen we jullie ook inspireren met tal van webinars, workshops, een gloednieuwe podcast en een pop-up winkel ten voordele van het Berrefonds. Er zijn zowel webinars voor professionals als voor gezinnen en heel wat activiteiten zijn gratis en online. Alleen voor de fysieke workshop ‘naamkoekjes’ heb je een betalend ticket nodig. Alle informatie over het programma kan je hier vinden.

Omdat we als geen ander weten dat verdriet ook mee naar de feesttafel gaat eind december, lanceren we tijdens deze Koesterweek onze eigen naamkoekjes. Je kan een gepersonaliseerd koekjespakket bestellen met een 3D-geprinte stempel met de naam van je kindje*. Breng je stempel mee naar een van onze workshops in de verschillende Vlaamse provincies of volg op zaterdag 17 december ons grote online webinar. Misschien is er zelfs een bekende kok die tijdens de Koesterweek koekjes zal bakken, wie weet? 🙂

Nee, dit is zelfs al de derde Koesterweek. Maar het is wel de eerste keer dat we echt iedereen oproepen om zijn of haar hart te tonen en met webinars en inspiratie zoveel mogelijk mensen proberen te bereiken. En we weten nu al dat het zeker niet de laatste keer zal zijn dat we een Koesterweek organiseren. Hou vlaggen en pins dus zeker goed bij, die komen in december 2023 ongetwijfeld opnieuw van pas!