Spring naar de inhoud

Wil je meer weten over onze Koesterweek? Ontdek het antwoord op veelgestelde vragen hieronder. Wil je nog iets anders weten?
Geef ons even een seintje en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Onze Koesterweek 2023 start op vrijdag 8 december, niet toevallig net voor Wereldlichtjesdag. Veel gezinnen vragen op die tweede zondag van december al aandacht voor hun kindje* door om 19.00 uur een kaarsje te branden en hierover bijvoorbeeld op sociale media een bericht te delen. Dat leek ons dus de perfecte dag om ook onze Koesterweek te starten en als maatschappij aandacht te geven voor dit verdriet. Zeker in aanloop van de eindejaarsperiode. Gezinnen die een kind missen verdienen dan echt wat extra warmte.

Op de pagina Toon je hart kan je lezen hoe je tijdens de Koesterweek 2023 mee je hart kunt tonen!
Ergens een hartje gespot? Maak gerust een foto of filmpje en deel ze op sociale media met #koesterweek #toonjehart #hetrouwtinjou en vergeet Berrefonds niet te taggen!

Hoewel er de laatste jaren in onze maatschappij veel meer aandacht is gekomen voor rouw en verdriet, hebben we nog een lange weg te gaan. De woorden kind en dood in dezelfde zin blijven een heel groot taboe. Toch is het voor gezinnen heel erg belangrijk dat ze het gevoel hebben dat hun verdriet gezien wordt en dat ze tijd en ruimte krijgen om te rouwen. We hopen dat we met alle hartjes van onze Koesterweek deze gezinnen kunnen dragen en met warmte kunnen omringen in aanloop naar de eindejaarsperiode.

En iedereen kent wel iemand die een kind verloor, dus jouw hart tonen maakt wel degelijk een groot verschil.

Jawel, onze vzw zorgt elk jaar voor zo’n 1500 nieuwe gezinnen die een baby of opgroeiend kind verliezen. Dan doen we in de eerste plaats door het aanbieden van een gratis Koesterkoffer die de toegangspoort vormt tot een heel brede en veelal gratis dienstverlening. De werking van het Berrefonds is bijna uitsluitend afhankelijk van giften. Dus als jij ons kan helpen om mee te zorgen voor de gezinnen van morgen, zou dat heel erg fijn zijn. Hier doe je eenvoudig een gift, die bovendien fiscaal aftrekbaar is vanaf 40 EUR.

Het Berrefonds is de warme vzw die al bijna 15 jaar zorgt voor gezinnen na het verlies van een kind*. We zijn vooral bekend van onze Koesterkoffers die dankzij een warme samenwerking met alle ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel met een materniteit/pediatrie worden geschonken aan gezinnen net na het verlies van een kind. In deze koffer zitten zorgvuldig gekozen en gemaakte materialen om de laatste herinneringen te maken om een leven lang te koesteren. Maar het Berrefonds doet veel meer: warm vrijwilligerswerk, verbindende events, sensibiliserende acties, troostend lotgenotencontact,… Ontdek onze volledige werking op www.berrefonds.be

Nee, in 2023 organiseren we al voor de vierde een Koesterweek. We willen ook de komende jaren iedereen blijven oproepen om in december zijn of haar hart te tonen. Hou vlaggen en pins dus zeker goed bij, die komen de komende jaren ongetwijfeld opnieuw van pas!