Spring naar de inhoud
Home » Toon je hart » Word Koesterstad of -gemeente 2023

Word Koesterstad of -gemeente 2023

Berrefonds vzw organiseert van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 december opnieuw een Koesterweek, een sensibiliserende actie om aandacht te vragen voor alle gezinnen die een kind* missen. Vorig jaar toonden 191 steden en gemeenten hun hart door de hele week de Koestervlag te laten wapperen, iets wat enorm gewaardeerd werd door de vele gezinnen met verdriet. Ook de talrijke initiatieven op Wereldlichtjesdag hebben vele harten verwarmd.
Dit jaar staat de teller al op 247 Koestersteden en -gemeenten! Wie deze editie nog wil deelnemen aan de Koesterweek, kan zich hier nog snel registreren:

Waarom zou je als stad of gemeente deelnemen aan de Koesterweek?

Het Berrefonds zorgt vandaag voor gezinnen die een kind* verliezen in elke stad of gemeente in Vlaanderen en Brussel dankzij de Koesterkoffer die kosteloos wordt aangeboden in elk ziekenhuis met een materniteit en de verschillende politiezones. Verder ondersteunen we ook scholen en bedrijven die geconfronteerd worden met dit verdriet. Ook de Huizen van het Kind staan we te woord met advies.

Als Koesterstad of -gemeente:

  • toont een stad of gemeente dat ze een hart én aandacht heeft voor al die gezinnen met verdriet. 
  • krijgt de stad toegang tot expertise, inspiratie en concrete tips om beter om te gaan met dit vaak voorkomend verlies. 
  • krijgt de stad gratis tools in handen (zoals de vlag, affiches, de troostkoffer voor scholen, …) om beter voorbereid te zijn op de dag die hopelijk nooit komt: een dramatisch ongeluk, een incident op een school, brand, … waar ook een lokale overheid (in de pers) over moet communiceren. 

Worden jullie een Koesterstad of -gemeente in 2023?

Wij zouden het fantastisch vinden, mochten er dit jaar nóg meer steden en gemeenten deelnemen aan de Koesterweek.
Hangen ook jullie van 8 tot en met 15 december onze gratis vlag aan jullie stad- of gemeentehuis?

Nadat jullie zijn ingeschreven, leveren we jullie heel wat gratis communicatiemateriaal en informatie aan om er een hartverwarmende Koesterweek van te maken. Jullie ontvangen een gratis postpakket met affiches en flyers en voor de nieuwe deelnemers een herbruikbare neutrale Koestervlag van 100 cm op 150 cm. Daarnaast bezorgen we jullie ook een digitale map met daarin een volledig uitgewerkt evenement voor Wereldlichtjesdag, een artikel voor jullie infoblad of website, beeldmateriaal, …

GRATIS pakket voor steden en gemeenten

Vragen of suggesties?

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan contact op via info@berrefonds.be of tel. 0470 73 66 70.