Spring naar de inhoud
Home » Toon je hart » Toon als ziekenhuis je hart voor gezinnen met verdriet

Toon als ziekenhuis je hart voor gezinnen met verdriet

Berrefonds vzw organiseert van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 december opnieuw een Koesterweek, een sensibiliserende actie om aandacht te vragen voor alle gezinnen die een kind* missen. Vorig jaar toonden heel wat ziekenhuizen hun hart door de hele week de Koestervlag te laten wapperen, hun afdeling onder te dompelen in hartjes of de pins te dragen, iets wat enorm gewaardeerd werd door de vele gezinnen met verdriet. Ook de talrijke initiatieven op Wereldlichtjesdag hebben vele harten verwarmd. Dit jaar staat de teller al op meer dan 50 individuele ziekenhuizen. Daar gaat ons hart sneller van kloppen! Wie deze editie nog wil deelnemen aan de Koesterweek, kan zich hier nog snel registreren:

Waarom zou je als ziekenhuis deelnemen aan de Koesterweek?

Elk jaar sterven in Vlaanderen meer dan 1500 kinderen. Ook in jouw ziekenhuis worden jaarlijks families geconfronteerd met het overlijden van een baby tijdens de zwangerschap of een opgroeiend kind door ziekte of ongeval. Dankzij onze mooie samenwerking zorgen we samen voor al deze gezinnen door hen op weg te helpen met een Koesterkoffer. Tijdens onze Koesterweek willen we die warme zorg graag in de kijker zetten.

Door van 8 tot en met 15 december een Koestervlag te hijsen en het hart zichtbaar te maken toont een ziekenhuis dat ze een hart én aandacht heeft voor alle gezinnen met verdriet. Wij zouden het fantastisch vinden als alle ziekenhuizen die samenwerken met het Berrefonds dit jaar zouden deelnemen aan de Koesterweek.

Wat mogen jullie van het Berrefonds verwachten?

Nadat jullie zijn ingeschreven, leveren we jullie heel wat gratis communicatiemateriaal en informatie aan om er een hartverwarmende Koesterweek van te maken. Jullie ontvangen een gratis postpakket met affiches en flyers om op te hangen in de inkomhal of om te verspreiden op de afdelingen in het ziekenhuis. De nieuwe deelnemers krijgen daarbovenop een herbruikbare neutrale Koestervlag van 100 x 150 cm.

Daarnaast bezorgen we jullie ook een digitale map met daarin kant-en-klaar communicatiemateriaal dat vrij gebruikt mag worden: artikel, interview met het Berrefonds, digitale affiche, ontwerp placemat, foto- en filmmateriaal en een aantal ideeën om eventueel een mooie invulling te geven aan Wereldlichtjesdag.

Vragen of suggesties

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan contact op via info@berrefonds.be of tel. 0470 73 66 70.