Spring naar de inhoud
Home » Toon je hart » Toon als ziekenhuis je hart voor gezinnen met verdriet

Toon als ziekenhuis je hart voor gezinnen met verdriet

Berrefonds vzw organiseert van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 december opnieuw een Koesterweek, een sensibiliserende actie om aandacht te vragen voor alle gezinnen die een kind* missen. Vorig jaar toonden heel wat ziekenhuizen hun hart door de hele week de Koestervlag te laten wapperen, hun afdeling onder te dompelen in hartjes of de pins te dragen, iets wat enorm gewaardeerd werd door de vele gezinnen met verdriet. Ook de talrijke initiatieven op Wereldlichtjesdag hebben vele harten verwarmd. Dit jaar staat de teller op 50 individuele ziekenhuizen. Daar gaat ons hart sneller van kloppen!

Waarom neem je als ziekenhuis deel aan de Koesterweek?

Elk jaar sterven in Vlaanderen meer dan 1500 kinderen. Ook in jouw ziekenhuis worden jaarlijks families geconfronteerd met het overlijden van een baby tijdens de zwangerschap of een opgroeiend kind door ziekte of ongeval. Dankzij onze mooie samenwerking zorgen we samen voor al deze gezinnen door hen op weg te helpen met een Koesterkoffer. Tijdens onze Koesterweek willen we die warme zorg graag in de kijker zetten.

Door van 8 tot en met 15 december een Koestervlag te hijsen en het hart zichtbaar te maken toont een ziekenhuis dat ze een hart én aandacht heeft voor alle gezinnen met verdriet.

Vragen of suggesties

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan contact op via info@berrefonds.be of tel. 0470 73 66 70.