Ga naar de inhoud
Home » Inspiratie voor een geslaagde Koesterweek

Inspiratie voor een geslaagde Koesterweek

Elk jaar zien wij met een ontzettend warm hart hoe steden, gemeenten, scholen en ondernemers de Koesterweek aangrijpen om echt het verschil te maken voor gezinnen met verdriet om een overleden kind. We delen op deze pagina graag een aantal inspirerende ideeën om zelf aan de slag te gaan. We laten deze pagina nog verder groeien, dus breng ons gerust op de hoogte van jullie initiatieven, dan kunnen we elkaar verder inspireren. ❤️

Maak ons hart zichtbaar

We verzamelen onder onze downloads zoveel mogelijk manieren om je hart te tonen: affiches, kleurplaten, een sjabloon voor een raamtekening, wallpaper, placemats, ontwerp voor op computers en digitale schermen, …

Ga er dus zeker mee aan de slag en toon je hart waar je maar kunt!

Draag onze pin!

De kleine, mooie pin met ons hart is een sterk symbool om te tonen dat jullie als stad, gemeente, ziekenhuis, school of bedrijf oog hebben voor het verdriet van gezinnen die een kind missen.

Schenk je aan je personeelsleden graag een pin? Je kan deze tegen een speciaal tarief bij ons aankopen.

Ook onze kaarsen met het hart kan je via deze weg bestellen. Misschien een mooi cadeau voor gezinnen of collega’s met verdriet?

Koesterworkshops on tour

Voor veel lotgenoten kan het heel erg troostend zijn om creatief bezig te zijn met hun verdriet en iets te maken waarbij de naam of een symbooltje van hun kind* centraal staat.

Het Berrefonds biedt vanaf nu drie creatieve workshops aan onder begeleiding van warme vrijwilligers. Ontdek alle informatie, prijzen en hoe je deze workshops kan aanvragen via Berrefonds.be.

Organiseer een warm event

Organiseer je zelf iets in het kader van onze Koesterweek? Bijvoorbeeld een mooi moment rond Wereldlichtjesdag?

Vul alle details dan aan in de UiTdatabank en gebruik als label ‘berrefonds, ‘koesterweek’ en/of ‘wereldlichtjesdag. Op die manier verschijnt jouw evenement automatisch op onze kalender.

Je kan bijvoorbeeld ook een film vertonen in het thema rouw en verlies. Bijvoorbeeld ‘Pieces of a woman’, ‘If anything happens I love you’, ‘The broken circle breakdown’ of ‘To Olivia’. Ergens kunnen napraten is een fijne extra.

Maak een hoekje in de bibliotheek

Heeft jouw stad, gemeente, school, ziekenhuis, … een eigen bibliotheek? Maak dan tijdens de Koesterweek een thematafel rond rouw en verlies. Op de website van het Berrefonds kan je een inspirerende boekenlijst vinden.

Maak namen zichtbaar


Maak een (stuk) muur vrij in de inkomhal van het gemeentehuis, ziekenhuis, school, aan de begraafplaats, … waar mensen de naam van hun kindje*, een gedicht, brief of tekeningen kunnen ophangen. Je kan bijvoorbeeld ook een stapel afgedrukte kleurplaten klaarleggen en eventueel wat kaarslichtjes op batterijen voorzien.

Maak er een mooi en zichtbaar plekje van.

Troostende woorden op intranet


Hebben jullie een intranet? Voorzie ruimte voor de Koesterweek door bijvoorbeeld collega’s, leerlingen of patiënten de kans te geven om een tekstje, een gedicht, een naam, … in te sturen.

Voorzie tijdens de Koesterweek een mooie plek om al dat moois te tonen.

Je kan ook de screensaver en de e-mailhandtekeningen van je medewerkers automatisch instellen in het kader van de Koesterweek.

Laat mooie muziek klinken


Heb je een stadsbeiaard, torenklokken of een intercom? Dan kan het mooi zijn om op zondag 8 december stipt om 19.00 uur ter ere van Wereldlichtjesdag de klokken te luiden of mooie muziek te laten klinken. Zo weet iedereen dat we al die kinderen* nooit zullen vergeten.